lauantai 10. joulukuuta 2022

Joulukoti 2022




















Tänä vuonna jouluun virittäytyminen alkoi jo marraskuun puolessa välissä. Ensin ikkunoille ilmestyivät paperitähdet, sitten kyntteliköt ja viimein kuusi. Aloitan joulun laittamisen aina aikaisin, että ehdin nauttia siitä mahdollisimman pitkään.

Olen jouluihminen, rakastan joulussa ihan kaikkea, kodin koristelua, jouluherkkuja, valoja, joululauluja, jouluelokuvia, lahjojen antamista ja saamista, tunnelmaa, kiireetöntä yhdessäoloa ja sitä hössötystäkin, joka jouluun kuuluu. 

Nyt, kun meillä on kaksi lastenlasta, on ihanaa seurailla, kuinka varsinkin vanhempi poika on innoissaan joulujutuista. Hän avaa joulukalenteri pussukkansa aina yhtä innokkaasti ja tänä jouluna hän taitaa olla meistä innokkain lahjojen avaaja.

Joulukodissa on ihana tunnelma ja kauniita valoja, tänäkin jouluna tein muutaman paperitähtösen kotia koristamaan. Valosarjat ja paperiset pikku kuuset ovat hauskoja ja ilman hyasintteja joulu ei tulisi ollenkaan. Ensimmäisten hyasinttien saavuttua kauppoihin, kannan niitä kotiin aina entisten kukittua, näin kotona tuoksuu aina joulu.

Kynttilöitä poltamme päivittäin, toisinaan ne palavat aamusta iltaan. Tuikkuja kuluu paljon ja nyt myös kruununkynttilöitä, joita polttelen isoissa, kirpparilta löydetyissä, pulloissa.

Joulun herkuista, olemme jo paistaneet pienen kinkun ja syöneet muutaman pellillisen torttuja. Glögiä ja pipareita on myös maisteltu. Pipareista tein myös hauskan pikku kylän liesituulettimen päälle ja ensimmäistä kertaa eläissäni kuivatin appelsiiniviipaleita uunissa ja tein niistä kauniin viirin lipaston kylkeen.

Tänä jouluna TikTok näytti, miten kauniita lyhtyjä saa ilmapalloihin jäätyneestä vedestä, joten tuon idean aion toteuttaa myös.

Onhan meillä myös muutama tonttukin, he ovat tulleet piiloistaan ilahduttamaan perheen pienimpiä. Yksi istuu muurin päällä ja kolme veijaria toivottelee kuistilla vieraat tervetulleiksi. Loput ovat piiloutuneet sinne tänne. 

Tämän joulun värit ovat hyvin maanläheiset, ripauksella hopeaa, punaista ja vihreää. 

Joulumenuu on aikalailla samanlainen kuin muinakin jouluina, mutta on pöydässä jotain uuttakin ja tänä jouluna se taitaa olla jälkkäri puolella?

Vielä on aikaa fiilistelylle, tehkäämme se hartaasti, sillä joulu on kerran vuodessa vaan!


Mitä ihaninta joulun odotusta jokaiseen kotiin ♥


- Sari





 

2 kommenttia:

  1. Jouluisen tunnelmallista <3 Ihania yksityiskohtia sisustuksessa. Minäkin rakastan joulua. Minä en stressaa, vaan teen jouluisia valmisteluja kaikessa rauhassa. Jos jotain jää hoitamatta tai tekemättä, niin hupsis ja oivoi - joulu on siltikin :) Ihanaa koulun odotusta sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja ♥
      Joulu on kyllä ihanaa aikaa, varsinkin tämä odotus. Tunnelmallista myös ja oivaa aikaa fiilistelyille. Hyvää joulua ja joulunodotusta sinulle!

      Poista

Kiitos kun vierailit blogissani, jokainen kommentti on minulle tärkeä.