tiistai 16. kesäkuuta 2020

Juhannusviikko


Helteistä tiistaita!


Kesä on ottanut vallan, mitä hienoimmalla tapaa ja antaa meille nyt aurinkoa ja lämpöä. Lähiniityllä kukkivat niin kullerot, kurjenpolvet, niittyleinikit sun muut ihanuudet. Koiranputket kuuluvat omiin suosikkeihin ja niitä keräilinkin eilen ison kimpullisen sisälle maljakkoon.  Ovat jollaintapaa niin herkkiä ja yksinkertaisuudessaan upeita kukkasia. Mahtavaa, että lähiniityltä löytyy jos minkälaista kukkaa maljakkoon, eikä kaupan kukkia tarvitse hetkeen ostaa.

Seuraavat kaksi yötä menee töissä ja sitten alkaa kesäloma.
Juhannukseksi saamme näillä näkymin seuraamme tyttären perheen, pojan ja äitini. Viimeksi tällä porukalla ollaan kokoonnuttu jouluna, joten aivan ihanaa saada kaikki rakkaat taas koolle.

Pienimuotoisesti olen jo tulevaa kesänjuhlaa valmistellut ja tämä aamu alkoi leivonnalla. Kesän ensimmäinen marenkikakku sai pohjat ja aatonaattona sen ajattelin mansikoilla, kermalla ja mustikoilla täyttää. Juhannuksena meillä on myös perinteisesti syöty graavilohta, joten sitäkin pöydästä jussina löytyy. Samoin kuin mätiä, smetanalla ja sipulilla, muuten mennäänkin pitkälti grilliruuilla. Perinteiset makkarat, pihvit ja aurapekonisienet kuuluvat meidän juhannukseen ja kesään jo monen vuoden takaa.

Juhannus suunnitelmana on lämmittää ulkosaunaa ja paljuilla, syödä hyvin, pelailla ja viettää aikaa rakkaiden kanssa. 

Nyt pitäisi laitella vähän naamaa, että viitsii kipaista kylillä ja ruotsin puolella. Ajattelin nimittäin jo hankkia osan juhannusherkuista ja käydä niitä ruotsin puoleltakin hakemassa. Siellä pihvit ovat eri marinaadissa kuin täällä kotimaassa ja valikoimakin on hieman toisenlainen.

Ennen kesän juhlaa pitäisi vielä iskeä muutamat laatat saunan terassin laidoille. Sen verran ollaan jo laatoitettu, että pieni maitolaituri on saanut sisälleen pienen jääkaapin , jonka lastaan täyteen juhannusjuomia tässä lähipäivinä.

Ei kai tässä muuta, kuin pikku kiireitä ja loman oottelua tämän ihanan sään huomassa.
Yksi pihan syreeneistäkin muuten kukkii jo, tuo niin
hyvää, kesäistä tuoksua sisälle.


Ihanaa ja turvallista juhannusta kaikille ♥


- Sari

2 kommenttia:

Kiitos kun vierailit blogissani, jokainen kommentti on minulle tärkeä.