tiistai 9. tammikuuta 2018

Kuupien metsästystä


Pirtsakkaa tiistai huomenta,  lumisateet ovat väistyneet ja tilalle ovat tulleet pikku pakkaset. Aurinkokin näyttäytyi eilen ja kylläpäs vain piristi kovasti mieltä tuon valopallon näkeminen.
Otsikkoa kirjoittaessani mietin kuumeisesti, kutsutaanko muualla päin lampun varjostimia kuuviksi?  Meilläpäinhän niin on tapana,  tarkemmin mietittyäni hoksasin, että sana taitaneekin tulla ruotsin puolelta ja olla tätä meän murretta, tornionlaaksoa. Monesti olen muuten miettinyt, josko kirjoittelisi blogiaankin omalla murteella, aina se on vain sitten kuitenkin jäänyt.  Meidän murretta on vaikea kirjoittaa, kun h.ta laitethaan joka paikhaan.Tosiaankin, olen kävellyt taloa ristiin rastiin etsiessäni olkkarin ja keittiön ikkunalamppujen kuupia. Kaikki kaapit ehdin jo moneen kertaan koluta ja melkein jo ostin uudet kuuvat, kun ne löytyivät!  Joulu huumassa olin ne niin hyvään paikkaan laittanut, etten meinannut niitä itsekään löytää, hah. Aloin jo kaiken etsimisen ja epätoivon myllertäessä miettiä, onko mulle tullut dementia?  Helpotuksen huokaus, kun ne löytyivät, tuppasi tuo mieskin tuossa jo naureskelemaan.
Nyt kun ikkunalamput kuupineen ovat paikoillaan, koti näyttää jotenkin avarammalta ja heti tekisi mieli laitella jotain kevään värejä esille vaikka sohvatyynyjen muodossa, mutta taidan malttaa vielä mieleni, sillä täällä meillä on kevät vielä kaukana!

Eilinen vapaapäivä meni lasten luona kyläillessä ja vähän kaupoissa kierrellen. Ostin itselleni ihanan tuoksuisen hajuveden ja lämpimän mustan huivin näitä pakkasia lämmittämään.  Tänään alkaa taas muutaman päivän mittainen työputki ja viikonloppu onkin sitten vapaata pitkästä aikaa.  Taidetaankin pyhittää se vain kotoilulle, kaikessa rauhassa,
nyt kun Jarikin sen näyttäisi säiden puolesta saavan vapaaksi.

- Sari
12 kommenttia:

 1. Vois muuten olla kiva jos kirjoittaisit sillä teidän murteella, sitä ei ole liian vaikea lukea.
  Mukavaa tiistai iltaa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta, tiedä vaikka joskus kirjoitankin :)

   Poista
 2. Tuo onkin hauska sana! Ihanaa tuo teidän murre.
  No nyt on hyvä jatkaa, kun lamput on paikallaan!
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torniolaakson murre on kyllä aika hauskaa, jänniä sanoja pullolaan. Kyllä helpotti, kun kuuvat löyty :)

   Poista
 3. Mietinkin mitä nuo sanat tarkoittaa;)
  Minäkin aina laitan asioita hyvään talteen...Viimeisempänä olen etsinyt jouluvaloja ulos, jotka olen viime keväänä laittanut talteen...niin hyvään paikkaan, etten nyt jouluksi niitä löytänyt. Onhan minulla nyt melkein vuosi aikaa etsiä niitä��
  Kivaa viikkoa sinulle Sari��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvä, että muitakin hyvään talteen laittajia löytyy :)
   Sulla on ainaki aikaa etsimiseen, toivotaan että löytyvät!

   Poista
 4. Hieno homma että löysit kuupat lamppuihin!
  Meillä se on ylheensä isäntä jolla on aina joku kampe hukassa.
  Se ruukaaki jättää tavaroita pitkin pöytiä ja kieltää minua laittamasta niitä mihinkhään siksi että hän tarttee niitä huomenna, ylihuomenna, viikon päästä tai kuukauden päästä :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi löytyivät, mutta kauan aikaa sain kävellä ja ettiä :) No niin se meiläki Jari ruukaa sanoa, minun jäljiltä ei taho löytyä :)

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Joskus sitä jemmaa jotain vähän liiankin hyvin :D Hyvä kummiskin että löytyi! Voisi olla ihan kiva lukea joskus postaus kyllä vaikka olishkin hoota:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, me naiset ollaan hyviä jemmaajia! :)
   Eipä tiedä vaikka lähiaikoina kirjoittelisinkin postauksen murteella?

   Poista
 6. Moikka! Nuoruusiän dementia meinaa vaivata täälläkin välillä 😁 Hyvää uutta vuotta! Täälläkin herätän joulu-unilta juuri...Bloggailua koetan taas aloitella... Ihanaa viikonloppua Sari ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ihanaa Jaana, kun olet taas täällä, kaipailinki sinua <3
   Kaikkea hyvää sullekin vuoteen 2018 ja hyviä bloggailuja!!

   Poista

Kiitos kun vierailit blogissani, jokainen kommentti on minulle tärkeä.