perjantai 16. lokakuuta 2015

Omenaruusuja



Näitä sulosia tein eilen aamulla,
tai eihän nämä nyt oikeastaan ole sulosia,
vaan vähän sinne päin, hieman kärtsäsivätkin!
Tiedättehän, kun aikaa on vähän ja vaikka
mitä pitäis ehtiä tehä?

Pöllöähän sitä on hopussa alkaa
leipomaan, saati sitten väsäämään tämmösiä,
mutta kun sitä on vaan tämmönen
hassu hössöttäjä...!

No, herkullisia nämä ainaski olivat ja
suosittelen kyllä näiden tekemistä,
itellä kävi mielessä, että joulu leivonnaisiksikin
ehkä passaisivat.

Tässäpä ohjetta:

lehtitaikinaa 
punaposkisia omppuja
sitruunan mehua
jotain hilloa, esim. aprikoosi.
Kanelia, vaniljasokeria

Pese omenat, poista siemenkodat ja
puolita, leikkaa mahdollisimman ohuiksi
viipaleiksi.
Pistä viipaleet veteen ja purista joukkoon
puolikkaan sitruunan mehu (estää tummumisen)
käytä mikrossa n. 5 minuuttia, jotta viipaleista
tulisi taipuisampia.

Kauli valmiiksi leikatut lehtitaikina levyt
hiukan leveämmiksi ja pidemmiksi.
Puolita ne pituus suunnassa ja levitä hillo levylle.
Lado omenaviipaleet hieman limittäin hillon päälle,
niin, että niiden kuoriosa jää ulkopuolelle levystä.

Käännä loput taikinasta omppujen päälle
aivankuin ne olisivat ns.taskussa.
Kierritä sitten taikina rullalle ja laita
ruusu muffinssivuokaan. Sirota päälle
vaniljasokeria tai kanelia, maun mukaan ja paistele
ruusut 175 asteessa n. 40-50min.

Ripottele pinnalle vielä tomusokeria
ja herkuttele!





-  Sari



   






  

27 kommenttia:

  1. Nqm nam nam. Tuollaista ihanaa lasikupua olen meillekin kaivannut mutta en ole missään nåhnyt. Ihanaa viikonloppua Sari ♡

    VastaaPoista
  2. On herkullisen ja kauniin näkösiä. Olen myös aikonut kokeilla näiden tekoa, mutten ole vielä saanut aikaiseksi ♥

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, Sari ♥ Käykö siis ihan tuollainen torttutaikinalevy tähän? Niitä olisi jo valmiina pakastimessa :))

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköisiä :) Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  5. Sulla tuli paljon paremman näköisiä ko mulla. Ei se näkö, vaan maku :) Oli vielä helppo tehä, joka sopii meikäläiselle. En ole perinyt siskoni ja äidin leipomistaitoija :(

    Ihanaa viikonloppua sinne!!!

    VastaaPoista
  6. Nanni: olen saanut tuon lasikuvun vuosia sitten, on kyllä aivan kätevä:)

    Kirsti: mieki aioin kauan tehä nuita, mutta sitten yhtenä päivänä oli pakko, ko otti edellisenä iltana lehtitaikinalevyn jääkaappiin sulaamaan:)

    Krisse hei! Torttutaikinalevyt käyvät kyllä!:)

    Idis&Interiööri: Kiitos ja samoin:)

    Päivi heippa! Hahaa, enpä tiä, onko nuo nyt kummosen näkösiä!:)

    Katja: kantsii kokeilla Katja:)

    VastaaPoista
  7. Oijoi miten herkun näköisiä!! Näitähän on ihan pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  8. Kauniitahan niistä tuli.
    Mukavaa viikonloppua, Sari.

    VastaaPoista
  9. Oi joi, pitääköhän minunkin kokeilla. :)
    Blogissani on pieni juttu sinulle! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmessä Anne! Pitääli mennä katsomaan...:)

      Poista
  10. Näyttää niin hyvältä, pitääkin kokeilla :)

    VastaaPoista
  11. Herkullisen näköisiä, taidampa kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuja olivatkin ja menivät äkkiä parempiin suihin;)

      Poista
  12. Ompa hirmu kivoja ja kauniita leivonnaisia ☆☆ Pitääpä kokeilla varmaan itsekkin!!! Nyt kun tässä sairaslomalla on aikaa... Oikein mukavaa viikonloppua☆☆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtitaikinasta on kyllä moneksi! Kokeile ihmeessä:)

      Poista
  13. Työkaverini näytti minulle videon noiden omppuruusujen teosta ja ihastuin oitis! Nyt vaan gluteenitonta taikinaa ostamaan. Ovat niin kauniitakin.

    VastaaPoista
  14. Tosi kauniita "ruusuja".Olen nähnyt netissä myös miten niitä tehdään . Pitää joku päivä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tiedä nuista minun ruusuista olivatko niin kauniita?
      Ensi kerralla tulee ehkä vähän sievempiä:)

      Poista
  15. Kauniita ruusujahan nuo ovat! Minäkin kokeilin näitä jokin aika sitten ja olivat kyllä hyviä!

    VastaaPoista
  16. Ihanalta näyttävät ja kätevä tuo lehtitaikina! Näithän voi joulun aikaan tuunata vaikka luumuhillolla :) Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista

Kiitos kun vierailit blogissani, jokainen kommentti on minulle tärkeä.