Näitä sulosia tein eilen aamulla,
tai eihän nämä nyt oikeastaan ole sulosia,
vaan vähän sinne päin, hieman kärtsäsivätkin!
Tiedättehän, kun aikaa on vähän ja vaikka
mitä pitäis ehtiä tehä?
Pöllöähän sitä on hopussa alkaa
leipomaan, saati sitten väsäämään tämmösiä,
mutta kun sitä on vaan tämmönen
hassu hössöttäjä...!
No, herkullisia nämä ainaski olivat ja
suosittelen kyllä näiden tekemistä,
itellä kävi mielessä, että joulu leivonnaisiksikin
ehkä passaisivat.
Tässäpä ohjetta:
lehtitaikinaa
punaposkisia omppuja
sitruunan mehua
jotain hilloa, esim. aprikoosi.
Kanelia, vaniljasokeria
Pese omenat, poista siemenkodat ja
puolita, leikkaa mahdollisimman ohuiksi
viipaleiksi.
Pistä viipaleet veteen ja purista joukkoon
puolikkaan sitruunan mehu (estää tummumisen)
käytä mikrossa n. 5 minuuttia, jotta viipaleista
tulisi taipuisampia.
Kauli valmiiksi leikatut lehtitaikina levyt
hiukan leveämmiksi ja pidemmiksi.
Puolita ne pituus suunnassa ja levitä hillo levylle.
Lado omenaviipaleet hieman limittäin hillon päälle,
niin, että niiden kuoriosa jää ulkopuolelle levystä.
Käännä loput taikinasta omppujen päälle
aivankuin ne olisivat ns.taskussa.
Kierritä sitten taikina rullalle ja laita
ruusu muffinssivuokaan. Sirota päälle
vaniljasokeria tai kanelia, maun mukaan ja paistele
ruusut 175 asteessa n. 40-50min.
Ripottele pinnalle vielä tomusokeria
ja herkuttele!
- Sari
Nqm nam nam. Tuollaista ihanaa lasikupua olen meillekin kaivannut mutta en ole missään nåhnyt. Ihanaa viikonloppua Sari ♡
VastaaPoistaOn herkullisen ja kauniin näkösiä. Olen myös aikonut kokeilla näiden tekoa, mutten ole vielä saanut aikaiseksi ♥
VastaaPoistaKiitos ohjeesta, Sari ♥ Käykö siis ihan tuollainen torttutaikinalevy tähän? Niitä olisi jo valmiina pakastimessa :))
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä :) Mukavaa viikonloppua <3
VastaaPoistaSulla tuli paljon paremman näköisiä ko mulla. Ei se näkö, vaan maku :) Oli vielä helppo tehä, joka sopii meikäläiselle. En ole perinyt siskoni ja äidin leipomistaitoija :(
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinne!!!
Näitä onkin pitänyt testata :)
VastaaPoistaNanni: olen saanut tuon lasikuvun vuosia sitten, on kyllä aivan kätevä:)
VastaaPoistaKirsti: mieki aioin kauan tehä nuita, mutta sitten yhtenä päivänä oli pakko, ko otti edellisenä iltana lehtitaikinalevyn jääkaappiin sulaamaan:)
Krisse hei! Torttutaikinalevyt käyvät kyllä!:)
Idis&Interiööri: Kiitos ja samoin:)
Päivi heippa! Hahaa, enpä tiä, onko nuo nyt kummosen näkösiä!:)
Katja: kantsii kokeilla Katja:)
Oijoi miten herkun näköisiä!! Näitähän on ihan pakko kokeilla :)
VastaaPoistaKantsii kyllä kokeilla nuita!;)
PoistaKauniitahan niistä tuli.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua, Sari.
Kiitos Kati:) mukavaa viikonloppua sinnekin!!!
PoistaOi joi, pitääköhän minunkin kokeilla. :)
VastaaPoistaBlogissani on pieni juttu sinulle! ♥
Kokeile ihmessä Anne! Pitääli mennä katsomaan...:)
PoistaNäyttää niin hyvältä, pitääkin kokeilla :)
VastaaPoistaOvat kyllä helppoja ja nopeita tekasta!
PoistaHerkullisen näköisiä, taidampa kokeilla:)
VastaaPoistaHerkkuja olivatkin ja menivät äkkiä parempiin suihin;)
PoistaOmpa hirmu kivoja ja kauniita leivonnaisia ☆☆ Pitääpä kokeilla varmaan itsekkin!!! Nyt kun tässä sairaslomalla on aikaa... Oikein mukavaa viikonloppua☆☆
VastaaPoistaLehtitaikinasta on kyllä moneksi! Kokeile ihmeessä:)
PoistaTyökaverini näytti minulle videon noiden omppuruusujen teosta ja ihastuin oitis! Nyt vaan gluteenitonta taikinaa ostamaan. Ovat niin kauniitakin.
VastaaPoistaJeps, ei muuta kuin kauppaan siis:)
PoistaTosi kauniita "ruusuja".Olen nähnyt netissä myös miten niitä tehdään . Pitää joku päivä kokeilla.
VastaaPoistaEnpä tiedä nuista minun ruusuista olivatko niin kauniita?
PoistaEnsi kerralla tulee ehkä vähän sievempiä:)
Kauniita ruusujahan nuo ovat! Minäkin kokeilin näitä jokin aika sitten ja olivat kyllä hyviä!
VastaaPoistaKiitos Marita:)
PoistaIhanalta näyttävät ja kätevä tuo lehtitaikina! Näithän voi joulun aikaan tuunata vaikka luumuhillolla :) Ihanaa sunnuntaita!
VastaaPoistaKiitos Jaana:)
PoistaJeps, luumuhillo onkin hyvä idis!