keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Joulua kohden


Heippahei!
Aamulla kahvia hörppiessäni tajusin, että joulu on jo ensi viikolla.  Jatkoin kuitenkin rauhallista aamu hetkeäni ja kaadoin itselleni toisen kupillisen. Rauhoittelin tilannetta ja kertasin, mitä kaikkea olen jo tehnyt ja minkä kaiken voi oikeasti tehdä vasta muutama päivä ennen h-hetkeä. Töiden ohellahan tässä joulua valmistellaan. Kolmivuorotyö antaa kuitenkin mahdollisuuden arkivapaisiin, joita ensi viikon alkuunkin onneksi muutama mahtuu. Silloin voin paistella kinkun, suolata lohen, valmistaa mädin ja tehdä marenkikakun.
Meillä syödään jouluna enemmän suolaista kuin makeaa. Leivonnaisiakaan en juuri tee, äiti paistelee ruskeat piparit ja vaaleat viipalepikkuleivät. Taytekakkua tykätään syödä jouluna, koska jouluruuat janottavat. Tänä jouluna teen merenkikakun mansikoilla ja kermavaahdolla höystettynä.Joulua meille tulee viettämään poika ja tyttären perhe, sekä äitini. Tällä kokoonpanolla ollaan menty jo useamman vuoden ajan.  Pikku Oliver viettää tänä jouluna toista jouluaan ja onkin jännä nähdä, mitä hän tuumailee muutamasta paketista, jotka saa? Suunnittelimme myös, että joku meistä on pukki, ihan tuon pikkuisen vuoksi.
Tänä jouluna minulla on viikon mittainen loma. Se onkin oikein tervetullut levähdystauko kiireisen joulunalusajan ja syksyn jälkeen.
Anteeksi muuten nämä kuvat, jotka ovat niin pimeitä. Tämä vuodenaika vain ei ole paras mahdollinen kuvaukseen. Joinakin päivinä aamupäivätkin ovat niin kovin harmaita.
Jokos teillä muilla on joulu pian valmiina?

Meille satoi tänään hiukan lisää luntakin, joten maa on ainakin takuuvarmasti valkoinen jouluna.


Mukavia ja reippaita joulunaluspäiviä jokaiseen kotiin

ja pysykäähän terveinä. ♥- Sari1 kommentti:

Kiitos kun vierailit blogissani, jokainen kommentti on minulle tärkeä.