tiistai 16. huhtikuuta 2019

Vaivoja ja ajatuksiaHei,

mahtavaa, kun voi jälleen toivotella aurinkoista päivää
ja tiistaita!  Kevät on täällä ja nyt täytyykin nautiskella siitä oikein kunnolla.


Tähän asti se on onnistunutkin oikein hyvin, jos ei yöllisiä käden puutumisia lasketa mukaan. Kiusallinen vaiva on piinannut minua jo tovin, eikä tilanne tunnu helpottavan. Päinvastoin, käsien lisäksi myös selkä ja oikea jalka puutuilevat silloin tällöin.

 
Tunnottomat paikat herättelevät öisin tiuhaan tahtiin kääntämään kylkeä ja hakemaan parempaa asentoa. Lopulta sitä on jo niin väsynyt, että vain nukahtaa ja herää säikähdykseen, kun tunto on kadonnut, useimmiten kädestä.
 Päivällä vaiva ei juurikaan haittaa. Ongelmaan olen hakenut apua lääkäriltä ja ensi kuussa onkin aika hermorata tutkimukseen. Myös hierojalla olen kulkenut säännöllisin väliajoin ja se kyllä tuntuu helpottavan tilannetta, ainakin hetkellisesti.

Kaikenlaisia vaivoja olen huomannut ilmestyvän, kun viideskymppi lähenee. Mutta nuo ovat kyllä vielä pieniä ja vähäpätöisiä ongelmia, verrattuna johonkin vakavampaan terveysongelmaan.


 Olenkin taas pähkäillyt, että alan pitämään itsestäni vieläkin parempaa huolta. Syömällä terveellisesti ja liikkumalla siihen voi vaikuttaa paljon. Eilen ja toissapäivänä sain kammettua itseni lenkille.  Pyöränkin voisi varaston uumenista jo kaivella esille, houkuttimeksi tuohon pihalle, jos sitä vaikka joku päivä tarttuisi sen sarvista ja antaisi mennä?


Minun kompastuskivi on vain aina ollut se, että teen tietyn hetken tiettyä juttua ja sitten se lopahtaa.  Usein on lopahtaneet liikkumiset, syömisten kanssa niinkin tulen toimeen ja paljon hyvää on ruokailutottumuksiin matkan varrella tullutkin. 

Ajattelin yrittää olla myös armollinen itselleni, jos ei kaikki menekään kuin suunnittelin. Ihmisiähän täällä vain ollaan ja turha on itseään oikein ruoskia. 

Pääsiäisen pyhiksikin valmistuvat muutamat herkut, joita voi hyvällä omallatunnolla pikkuisen maistella.Pikku hiljaa hyvä tulee, vai miten se meni? 

Onko sinulla kenties samanlaisia vaivoja?

Postauksen kuvat muuten ovat alakerran takkahuoneesta, jossa viikonloppuna innostuin vähän räpsimään. 


Iloista päivää!


- Sari


8 kommenttia:

 1. Viihtyisän näköinen takkahuone!
  Harmi, kun kärsit noista puutumisisista. Hyvät yöunet ovat kyllä tosi tärkeät jaksamisen kannalta. Itse kärsin huonosti nukkumisesta.
  Joka tapauksessa aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Yöunet ovat kultaakin kalliimpia ja nukkuisin, jos kädet vain ei teppuilisi.

   Auringon säteitä sinnekin!

   Poista
 2. Tutulta kuulostaa, niin on täälläkin ollut kaikenlaista vaivaa kuten taidatkin tietää. Mullakin välillä puutuu kädet, tosin en oo käynyt lääkärissä asiasta kun ei oo ihan jatkuva vaiva.

  Toivottavasti syy selviää ja saat takaisin yöunet ♥

  Mukavaa pääsiäisen odotusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikä tuo tullessaan kaikenlaista, muttei auta kuin yrittää selvitä :)
   Toivotaan, että syy selviää ja löytyy jokin helpotus tähän.

   Mukavia pääsiäispäiviä sinne <3

   Poista
 3. Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle. Ihanaa kun on aurinkoinen keli.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tuija ja sinulle myös <3
  Toivotaan säiden suosivan.

  VastaaPoista
 5. Minulla usein myös kädet puutuvat yöllä. Tiedän, että johtuu varmasti niskoista ja hartioista, jotka ovat niin juntturassa, että kaipaisivat kunnon hierontaa. Minulla oikea jalka kipeytyy, kun on pitkään jalkojen päällä. Sain jo yhden kortisonipiikin pursiittiin, mutta pitäisi vielä hakea toinenkin piikki, koska ei ole ihan täysin kunnossa vieläkään.

  Minulla on hyvin samanlaisia tuntemuksia terveellisemmän elämän suhteen. Ihan voisi tuo sinun tekstisi olla minun kirjoittamani.

  Hyvää pääsiäisen aikaa sinullekin, Sari ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin voi johtua samoista jutuista, sillä hieronta helpottaa tilannetta aina hetkellisesti. Tympeä vaiva toivottavasti hermorata tutkimuksissa selviää jotain, minkä voi korjata.

   Itseään pitää hoitaa, sen on jo näillä kymmenillä huommannut :)

   Iloa pääsiäiseen Krisse <3

   Poista

Kiitos kun vierailit blogissani, jokainen kommentti on minulle tärkeä.