Mieli on tehnyt jo muutaman päivän raparperipiirakkaa, omalta pihalta ei
raparperejä löydy, mutta onneksi niitäkin voi ostaa lähikaupasta.
Helpolla ohjeella piirakka oli valmis alta aikayksikön, tuolla samaisella
pohjalla teen yleensä mustikka/puolukkapiirakankin.
Ohje on takuuvarma ja onnistuu aina, eikä siinä ole paljon muistamista.
Jos haluat kokeilla, niin tässäpä ohje:
2 lasia heinoa sokeria
250g sulatettua margariinia tai voita
4 lasia vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kuivat aineet keskenään, rasva lisätään joukkoon, ota taikinasta pieni osa erilleen n. 1½ dl
ja lisää loppuun taikinaan yksi lasi maitoa ja yksi muna.
Laite taikina pellille leivinpaperin päälle ja ripottele marjat/raparperi päälle
lisää muruset ja paista 200 asteessa.
Siinäpä se yksinkertaisuudessaan, olen muuten tainnut jo tätä
ohjetta aiemminkin jakaa, muttei kai sen väliä, kun on niin hyvä ja helppo?
Iltavuoro viikkoa mennään ja muutaman tunnin kuluttua työt kutsuvatkin.
Kunhan saan piirakan ulos uunista, täytyy lähteä kukkien kastelu kierrokselle,
täällä paistelee jälleen.
Aurinkoista tiistaita teille kaikille ja jos olet jossain, missä
satelee, nauti siitäkin, vaikka kynttilän valossa tunnelmoiden...
- Sari
Jos haluat kokeilla, niin tässäpä ohje:
2 lasia heinoa sokeria
250g sulatettua margariinia tai voita
4 lasia vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kuivat aineet keskenään, rasva lisätään joukkoon, ota taikinasta pieni osa erilleen n. 1½ dl
ja lisää loppuun taikinaan yksi lasi maitoa ja yksi muna.
Laite taikina pellille leivinpaperin päälle ja ripottele marjat/raparperi päälle
lisää muruset ja paista 200 asteessa.
Siinäpä se yksinkertaisuudessaan, olen muuten tainnut jo tätä
ohjetta aiemminkin jakaa, muttei kai sen väliä, kun on niin hyvä ja helppo?
Iltavuoro viikkoa mennään ja muutaman tunnin kuluttua työt kutsuvatkin.
Kunhan saan piirakan ulos uunista, täytyy lähteä kukkien kastelu kierrokselle,
täällä paistelee jälleen.
Aurinkoista tiistaita teille kaikille ja jos olet jossain, missä
satelee, nauti siitäkin, vaikka kynttilän valossa tunnelmoiden...
- Sari
Näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaRaparperipiirakka on niin hyvää.
Mukavaa tiistaita!
Herkkua onkin, vie kielen mennessään, viieläkö tuohon lorauttaa vanilijakastiketta päälle :)
PoistaIhanuutta päivääsi Sari!
Hyvä ohje! Taidanpa tallentaa sen.
VastaaPoistaTäällä sateli aamukka, mutta nyt jo rakoilee...
Mukavaa tiistaita!
Toivottavasti sieltä jostain pilven raosta alkaa taas aurinko pai
Poistastella :)
Tuo on kyllä hyvä ohje ja toimii marjojenki kanssa.
Lepposaa iltaa sinnekin <3
Kiva simppeli ohje.
VastaaPoistaHyvännäköistä!
Mukavaa tiistaita!
Jeps, hyvin simppeli, siksi tuollaohjeella kai tuleekin usein tehtyä piirakkaa ;)
PoistaKivaa iltaa Sari <3
Olis kyllä kiva saaha sinunki piiras ohje, mukavaa välillä tehä jollain muullakin ohjeella.
VastaaPoistaTiistai iltoja sinnekin <3
Helppo ohje...ehkä minäkin pystyisin tuollaiseen. En ole oikein mikään leipurimestari =).
VastaaPoistaPystyt todellakin, tuo onnistuu aina :)
PoistaNäyttää herkulle ♥ Just toissapäivänä tein mansikkaraparperipiirakan ja vieläkin ois muutama pala, on kyllä niin hyvää!
VastaaPoistaOi, mansikkaraparperi piiras kuulostaa herkulta myös!
PoistaNäyttää herkulliselta!
VastaaPoistaJeps, hyvää oli! ;)
PoistaRaparperipiirakka on ihanaa! Maistuu niin kesälle<3 Olin jotenkin unohtanut koko piirakan, täytyy varmaan huomenna tehdä... kiitos muistutuksesta :)
VastaaPoistaAurinkoista loppuviikkoa
Hei Merita, niin samaa mieltä :)
VastaaPoistaMukavia leivontahetkiä huomiselle...
Mukavia loppuviikon päiviä sinulle!
Namskis.
VastaaPoistaMeilläkin tehtiin joskus hyvin samanlaisella ohjeella piirakoita, muistaakseni puolukkapiirakkaa jne..
Tuo ohje onkin vanha, mutta hyvä :)
VastaaPoistaKiitos, tuollapa ohjeella huomenna leipomaan
VastaaPoista