sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Herkku sunnuntai






Tänään oli päivä, jolloin halutti upottaa kädet taikinaan ja
leipoa jotain hyvää. Hetken tuumimisen jälkeen olinkin jo päättänyt, mitä 
leipoisin ja ei muuta kuin kauppaan aineksia hakemaan.
Ja munkkejahan sitä leivottiin ja paisteltiin sitten iltapäivä.
En muista koska olisin viimeksi nuita tehnyt, jollakin tapaa tuo
paisto osio aina tympii, mutta kun tarpeeksi herkkuja haluttaa niin
kyllä ne paistotkin menevät.  Hyvää musiikkia oli myös kiva
kuunnella tuossa samalla hääräillessä. 



Tein taikinan kaksinkertaisena ja vaihdoin ohjeessa olleen
kardemumman anikseen, lapsuudenkodissa munkkitaikinaan laitetiin
aina anista.


  

Muutama munkki täytyi tietysti heti paiston jälkeen maistella
ja sitä ennen pyöritellä sokerissa ja
hyvää oli!

 
Nyt pikkuleijonia kannustamaan :)
Iloa iltaanne <3
- Sari

17 kommenttia:

  1. Alkoipa niin tekemään mieli tuoreita itsepaistettuja munkkeja. Nam

    VastaaPoista
  2. Voi munkit on niin hyviä! Mie en edes muista koska mie olen niitä itte viimeksi tehny :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, litran taikinasta tuli reilu 100 munkkia, riittää pitkäksi aikaa :)

      Poista
  3. Nam! Hyvännäköisiä!
    Munkkeja täytyykin vapuksi paistella täälläkin.
    Mukavaa alkavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sari, olivat kyllä makoisia, piti laitella nipeasti pakkasenn, ettei tule oikein syötyä :)
      Iloa sinunkin alkavaan viikkoon!

      Poista
  4. Oi mitä munkkeja!
    Kuulin ekaa kertaa, että anista laitetaan munkkitaikinaa;)
    Kivaa uutta viikkoa♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ellen, mulla on jäänyt niin mieleen tuo anis lapsuuden munkeissa ja hyvin se niihin kyllä sopii:)

      Iloa tulevaan viikkoon <3

      Poista
  5. Voihan munkki :) Onpa jännän mallisia munkkeja. Itse tulee aina tehtyä munkkirinkilöitä. Jospa tänä vuonna kokeilisikin jotain muuta...

    VastaaPoista
  6. Hei Tuija, meinasin ensin tekasta myös rinkilöitä, mutta sitten ajattelin, että nuo tulevat nopeammin :)

    VastaaPoista
  7. Voiii, anismunkit on niiin hyviä. Siittä onkin aikaa vierähtänny ko itte olen munkkia paistanu :)

    VastaaPoista
  8. Oi Oi, kun näyttävät hyviltä.
    Vasta paistettu munkki on aina hyvää.
    Meillä paistetaan munkkeja vappuna.
    Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkit on kyllä herkkuja, mieki laittelin nuita pakkaseen, että riittää vapuksikin :)

      Poista
  9. Onpas herkullisen näköisiä.
    Mä en ole tainnut koskaan tehdä munkkeja, en tiedä miten ne gluteenittomina onnistuiskaan.
    Mukavaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän netistä löytyis gluteenittomiinkin ohjetta?
      Kivaa viikkoa sinnekin <3

      Poista
  10. Mie en ole koskaan leiponut munkkeja tai yleensäkin olen huono leipomaan. Kakkuja, sellaisia helppoja kyllä saatan väsätä. Anoppi ja äiti yleensä tuo sen munkki pussin ja onhan ne hyviä. Tulis vain itellä syötyö, kun ne tuolla pakkasessa kummittelisi. Ihanaa viikkoa sinne ja vapun odotusta sinne. Toviottavasti loppuis nyt tuo lumen tule :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis kauheat ilmat olleet, aivanko ois talvi :(
      Toivotaan, että aurinkoiset päivät tulevat ja nuo lumet saa kyytiä :)
      Netistä löytyy hyviä ohjeita, kyllä vain sieki ossaat ko alat rohkeasti tekkeen, ei se niin vaikeaa ole :)

      Mukavaa viikkoa ja maanantaita Päivi <3

      Poista

Kiitos kun vierailit blogissani, jokainen kommentti on minulle tärkeä.