Sain ystävältäni leipää ja muutaman päivän
päästä soittelin ohjetta siihen.
Kyse on Saaristolaisleivästä, jota täällä blogeissakin
olen aika monesti nähnyt.
En vain ole aavistanutkaan, kuinka hyvää kyseinen
leipä oikeasti on, ennenkuin maistoin sitä.
Viikonloppuna reseptiä kokeilin ja pitkään
paistelin, nyt on jo yksi leipä syöty ja hopusti
piilotin kaksi jäljelle jäänyttä pakkaseen,
joulu pöytää ajatellen.
Uusi leipänen maistuu varmaan hyvälle
mädin, smetanan ja sipulin kera.
Jo pelkkä levite riittää mainioon makunautintoon!
Kantsii kokeilla!
Tässäpä ohjetta:
1 litra piimää (kädenlämpöisenä)
75 g hiivaa (1½ pakettia )
3 dl kalja tai leipämaltaita
3 dl vehnänlesettä
3dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
4 dl siirappia
10 dl vehnäjauhoja
Kaikki aineet sekasin, tulee löysä taikina.
Voitele pitkulaiset vuu at ja nostata
niissä taikinaa 1½ tuntia.
Paista sitten 2 tuntia 175 asteessa, alaosassa uunia. Puolta tuntia
ennemmin, kuin leivät on valmiit voitele siirappi/kahvi
siirappi/vesi seoksella ja paistele vielä ½ tuntia.
Anna leivän jäähtyä vähän, pistä levitettä
päälle ja nautiskele kylmän maidon kanssa, aijai
kun on hyvää!!!
Jouluntuoksuisia terkkuja täältä,
enää 3 yötä jouluun!
enää 3 yötä jouluun!
- Sari
Näyttää kyllä niin hyvälle! Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaHeips Sari ja olepa hyvä vain :) tuolla ohjeella kyllä leipä onnistuu!
PoistaHerkullisen näköistä on, nam...
VastaaPoistaHei Kirsti, hyviä nuo kyllä on, jouluaattona taas herkutellaan nuilla!
PoistaSaaristolaisleipä on kyllä hyvää :)
VastaaPoistaHe:)i Johanna, olen kyllä niin samaa mieltä kanssasi!
PoistaTuo leipä on ihan parasta! Kivaa iltaa Sari ♡Jouluhalit sulle!
VastaaPoistaHei Jaana, ja jouluisia haleja sullekin, täällä puuhastellaan kovaa tahtia, että tulisi oikein hyvä joulu:)
PoistaSaaristolaisleipä on niin hyvää ja juuri tämä piimään tehty on parempaa minun mielestäni kuin appelsiinimehuun tehty!
VastaaPoistaHei Marita, en ole tiennytkään, että appelsiini mehuunkin voi leipää tehdä... Hyvä, kun sattui heti tuollainen hyvä ohje:)
PoistaTämä leipä on ihan parasta ja niin jouluista <3 Uunituoreena voin kanssa niin suussasulavaakin! Ihanaa iltaa sinne <3
VastaaPoistaHei Kaaru, minustakin tuo on ihan parasta, mukavat illat sullekin <3
PoistaVoiii nam!! Näyttää todella herkulta :)
VastaaPoistaHei, herkkua onkin, suosittelen joskus kokeilemaan...
PoistaKivaa iltaa <3
Jakaisikohan tuota testata. Rakastav vain ohjeita jotka on valmiita vartissa :D en siis mitenkään malttamaton ole. Ehei
VastaaPoistaMoikkelis Nanni, testaa vaikka uudeksi vuodeksi, leivän kohotessa ja paistuessa ehdit ottaa vaikka tirsat tai kävästä lenkillä :)
PoistaSaaristolaisleipä on niin parasta <3 Täytyy kokeilla tätä ohjetta joskus :)
VastaaPoistaMoi Niina, niinhän se on, kantsii kyllä kokeilla!
PoistaNälkähän tässä tulee, ei kestäis myöhään iltaa näitä ruoka postauksia lukea :).
VastaaPoistaNäyttää kyllä herkulliselta ja varmaan hyvää pelkän voin kanssa, varsinki tuoreena. Mäti ja sipuli kuulostaa hyvältä, onki yx suosikkini.
Hei Päivi, mulla sama juttu, että ruokapostauksia katellessa tulee nälkä ja monesti tulee joitain reseptejä kyllä kokeiltuakin:)
VastaaPoistaMäti kera smetanan ja sipulin on nin hyvää!
Voi! Matti myöhäsenä nappaan ohjeen talteen ensi vuotta varten... Tänä jouluna jäi leivän teko vallan. Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoista