Viime viikolla tein yhtenä päivänä
näkkäriä.
Helpon ohjeen löysin yhdestä
kivasta blogista.
Hyväähän tuo oli,
kohta on kaikki jo syöty!
Yhdestä annoksesta tuli kaksi
pellillistä, jotka
sai paistella yhtäaikaa.
Ja terveellistäki tuo
leipä on, paljon kaikenlaisia
siemeniä.
Aurinko alkaa pian paistella,
tekisi niin mieli jo
ottaa toiset verhot pois olkkarista
ja laitela vähän pastelleja...
Katotaan, kehtaanko?
Pirtsakkaa lauantaita kamut <3
XX
Sari
Ihanan herkullisen näköistä näkkäriä olet tehnyt, mums mums! Mä tykkään tosi paljon noista siemennäkkäreistä. Itse en ole koskaan tehnyt, mutta onneksi kaupastakin saa kotoisen oloista siemennäkkäriä. Tosin en ole pitkään aikaan raaskinut ostaa. Täytyisi varmaan opetella itsekin tekemään.
VastaaPoistaMäkin haluaisin kokeilla tuon näkkärin tekemistä. Pystytkö laittamaan reseptiä tänne blogiin?
VastaaPoistaKrisse: herkkua tuo kyllä oli, päälle leivälle ei juuri tartte muuta laittaa kuin levitteen, niin hyvää on!
VastaaPoistaKati: ohjetta tässä:
2dl karkeita ruisjauhoja
2dl auringonkukansiemeniä
2dl seasamin siemeniä
2dl kaurajauhetta
2dl pieniä kaurahiutaleita
2dl pellavan siemeniä
1-2 tl suolaa
7dl vettä
Kaikki aineet vain kulhossa sekasin ja sitten levittelet taikinan 2 pellille.
Molemmat pellit yhtäaikaa uuniin ja lämpö 180 astetta.
45min.
15 min. välein aukase uunia ja tuulettele, että saavat ilmaa.
tämän jälkeen vielä puoli tuntia 100 asteessa.
Ole sie fiksumpi kuin mie ja vetele rullalla ennen paistoa leikkauskohdat , paistettuna ei taho nääs saaha kunnollisia paloja.
Nuo on varmasti hyviä! :) Itsellä ollut myös aikeissa kokeilla, mutta en ole saanut aikaiseksi.
VastaaPoistaEipä ole koskaan tullut näkkäriä itse tehtyä, vaikka aika suurkuluttajia kyllä sen suhteen ollaan! :-) Hyvältä vaikuttaa :-P
VastaaPoistaJenni: hyviä ovat!
VastaaPoistaMinna: täälläkin ollaan tuon näkkärin suhteen suurkuluttajia, joten ei tee pahaa leipasta sitä toisinaan itse;)
Onpa herkullisen näköistä näkkäriä. Itsekin otin jo yhden ohjeen netistä mutta sinunkin ohje näyttää hyvältä. Pitää kans kokeilla. Hyvää viikonlopun jatkoa!
VastaaPoistaKantsii kyllä kokeilla, ovat vähän erimakusia kuin kaupan:)
VastaaPoistaKivaa viikonloppua sinne teillekin:
Minulla on ollut tarkoitus kokeilla tuota näkkärin tekoa, mutta se on unohtunut. Pitääkin kokeilla tuota sinun ohjetta ;)
VastaaPoistaKivaa lauantai-iltaa <3
Ellen: kivaa lauantaita sullekin♥
VastaaPoistaKantsii kyllä kokeilla tuota:)
Sama homma on ollut mielessä ja viimeksi tänään. Sain kampaajaltani hyvän ohjeen, joka minulla on muistissa. Ihanaa ´viikonloppua ihanalle Sarille <3
VastaaPoistaHei vain Jaana!
VastaaPoistaTuota näkkäriä oli mielenkiintosta kokeilla ja vielä kun se oli hyvääki :)
Kivaa viikonlopun jatkoa sullekin ihanuus♥
Nam! Näyttää herkulliselta! Mukavaa viikonlopun jatkoa :).
VastaaPoistaMie haluan kyllä kokeilla tehdä noita näyttää sen verran taivaalliselta.
VastaaPoistaJohanna: tuo on terveellistä herkkua!
VastaaPoistaNanni: tekaseppa Nanni, ohjetta onki tuossa ylhäälä;)
Mulla taitaakin olla sama resepti, mutta ei ole vielä tullut kokeiltua! Laitahan maistiasia tulemaan tänne alakylille kun ens kerran tehet, heh :) Mukavaa sunnuntaita!
VastaaPoistaIdis & Interiööri: kokeile ihmeessä, mieki tekasen pian lisää tuota, on niin vähissä!
VastaaPoistaKivat sunnuntait sullekin :)
Siemennäkkäriä teen itsekin tosi usein. On ihan lempparia! <3
VastaaPoistaItse käytän veden sijasta kananmunia. Vehnäleseitä ja mantelijauhoja ruisjauhon, kaurajauhon ja kaurahiutaleiden sijaan. Sekaan heitän myös kurpitsansiemeniä.
Vaihtoehtoja on useampia! Laittaa just niitä mitä kaapista sattuu löytymään, hih.
Kylläpä näyttää herkulliselta! En ole koskaan itse kokeillut tehdä näkkäriä, vois testailla! :)
VastaaPoista