Niin ovat makosia ja helppoja ja halpoja tehdä, että suosittelen
niitä teidänkin kokeilevan.
Tässäpä ohjetta:
1l piimää
1 dl siirappia
4 tl suolaa
4 tl soodaa
hiivaleipäjauhoja
Kaikki aineet sekasin, sekottele sooda pieneen määrään jauhoja. Ei tartte nostattaa, vaan alkaa heti paistelemaan pannulla. Mitä löysempää taikina on, sitä parempia rieskoja saat.
Vaivaa taikinaa pöydällä jauhojen kera, ettei niin tartu ja leikkaa n. nyrkin kokoisia paloja, painele
ja kauli pyöreiksi, pistele haarukalla reiät ja nosta pannulle paistumaan, paistele molemminpuolin,
ilman rasvaa ja herkuttele!
Yhdestä annoksesta taikinaa tulee n. 12-16 rieskaa.
Paistelin rieskat kahela pannula, niin tuli
vähän nopeampaa valmista.
Muutama vuosi sitten sain tämän ohjeen
rakkaalta ystävältä, kiitos S <3
Ja kaunis kiitos myös rakkaalle
lukijalleni, joka ilahdutti minua
näiden puisten sydänten
myötä...
ihana Satu<3
Haleja myös kaikille edelliseen postiin
kommentin jättäneille!
Nyt vielä kupillinen lämpöistä glögiä
nassuun ja nukkumaan,
mukavaa, kun ihan pian on
perjantai!
Viikonloppuna tuodaan ehkä
kuusikin tupaan?
Torstaiterkuin,
Sari
Näyttääpä hyvältä rieskaset. Kiitos ohjeesta, varmasti tulen tekemään näitä joku päivä. :)
VastaaPoistaOlepa hyvä vain Sanna<3
VastaaPoistaKantsii kyllä kokeilla nuita, meilläkin paistellaan joka juhlaan ja muutenkin nuita riskoja!
Tämäpäs oli hauska ohje!
VastaaPoistaKokeiluun menee ehdottomasti!
Mukavia leivontahetkiä vain Marita:)
VastaaPoistaOi, äitikin leipoi pannurieskoja silloin kun asuin vielä kotona. Ne oli herkkua. Otan kyllä tuon ohjeen ylös ja teen niitä Pipunan kanssa.
VastaaPoistaHalauksia ja joulunodotuksia ihanalle Sarille <3
kuulostaa ihanan helpolta ohjeelta! täytyypä kokeilla!
VastaaPoistaNanni: kivoja leivontahetkiä sulle Pipunan kanssa:)
VastaaPoistaVinttikissa: helppo ohje onkin, kunhan vain jauhottelee hyvin taikinaa, ettei niin tartu!:)
Taas yksi hyvä ohje lisää "pakko kokeilla"-listalle. Uskon, että ovat hyviä. Pitääkö tehdä juuri ennen nauttimista vai säilyykö hyvänä pidempään? Teetkö siis milloin itse jouluna syötävät rieskat?
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä rieskoja! Täytynee joskus kokeilla. Ystäviä on muuten kiva välillä yllättää. Hyvää viikonloppua!
VastaaPoistaTarpeeksi yksinkertainen ohje meikäläisellekin. Pitääkin testata :-)
VastaaPoistaKrisse: voit leipoa rieskat jo hyvissä ajoin pakkaseen, mutta vasta paistettuina tietty parhaat, huoneenlämmössä eivät montaa päivää mene:)
VastaaPoistaSatu: Sie kyllä yllätit taas, kiitti<3 kivaa jouluista viikonloppua sinnekin!
Rouva Kivitikka: testailehan ihmeessä!:)
En ole ennen törmännytkään tälläisiin rieskoihin. Pakko varmaan kokeilla ;)
VastaaPoistaKiitti ohjeesta. Tätä kyllä kokeilen joulun jälkeen :)
VastaaPoistaPaistanko vasta pakastuksen jälkeen?
VastaaPoistaJa nam! Virittelen gluteenittoman version testaukseen tänä viikonloppuna:)
VastaaPoistaKrisse: paista ensin ja sitten oakkaseen:)
VastaaPoistaKiitti; Ellen, Kirsti ja Villa Kardemumma kommenteista, kokeilkaa ihmeessä noita!
En malttanu oottaa joulun jälkeen vaan tehin jo näitä. Olipa tosi hyviä ja tein mahollisemman löysän taikinan. Tehen kyllä toistekki :)
VastaaPoista