maanantai 6. kesäkuuta 2016

Makuja vuosien takaa...







Pienenä tyttönä näitä ekoja kertoja maistelin, niin hyviä ja herkullisia,

oman mummon leipomuksia <3


Maku on jäänyt mieleen, samoin mummon neuvoma tapa näillä

herkutellakin, kastaa kahvissa hetken ja haukata vasta siten.


Mummo kulta on nukkunut pois jo vuosia sitten, mutta aina välillä

näitä leivon ja muistelen hetkiä kahvipöydässä mummon kanssa kahden.

Samalla niin monia hyviä elämänohjeita kuunnellen,

niistä kiitollisena vieläkin.

Niin rakkaita muistoja... 



Mulla on vielä  tallella mummon omin kätösin kirjoittama resepti, josta

aina aineet mittailen,  paperinpalaa huolella säilytellen.


Näitä teki tänään mieli, kesälomani eka päivänä, muutaman

olen jo kahvissa kastanut makoisia ovat maut vuosien takaa.


Tässä reseptiä, jos haluat kokeilla,




Iloa päivääsi!

-  Sari 

10 kommenttia:

  1. Ihana vanha ohje <3

    Täytyykin joskus testata. Onko tuota margariinia kuinka paljon? Ja oletko missä lämpötilassa paistanut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla ohjeella ja paperilappusella on kyllä tunnearvoa <3
      Rasvan määrä 750g ja 200 asteessa :)

      Poista
  2. Oi, kampanisut <3 Mie rakastan niitä ! Meiläki mummo ja äiti tehit näitä. Ja sitte sampaakelsejä.

    On muuten aivan ko meän äitin käsiala tuossa ohjeessa...
    Mukavaa viikkoa , toivothaan lämpimämpää säätä. Ainaki tänhään näyttää luppaavalta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on kyllä niin hyviä <3
      Jeps, peukut pystyyn, että säät taas lämpiäis :)

      Poista
  3. Vanha ja nostalginen ohje <3 tuollaiset on niin mahtavia :)

    VastaaPoista
  4. Voi nämä on niitä joita mieheni kaverilla on aina eväänään kun patikoivat. Hänen vaimonsa on pohjoisesta kotoisin ja sieltä tämä herkkukin eikö? Täytyykin kokeilla! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullaki on semmonen ajatus, että täältäpäin nämä nisut on lähtösin :)

      Poista
  5. Oioi, kampanisut on hyviä, sainkin maistaa lakkiaisissa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ovat ja passaavat hyvin myös lakkiaispöytään :)

      Poista

Kiitos kun vierailit blogissani, jokainen kommentti on minulle tärkeä.